Utflod fra underlivet

utflod fra underlivet

Utflod fra underlivet er som regel ikke et tegn på sykdom. De fleste kvinner har utflod, og den bidrar blant annet til å beskytte underlivet mot infeksjoner.

Visste du at illeluktende utflod som oftest ikke skyldes soppinfeksjon?

Den vanligste årsaken til illeluktende utflod er en bakteriell ubalanse i underlivet. Dette er et vanlig problem, og cirka hver fjerde kvinne rammes av det av og til. Bakteriell ubalanse er imidlertid et ukjent begrep for mange kvinner, som i stedet tror de har en soppinfeksjon og dermed feilbehandler seg selv med soppmidler.

Det er også vanlig å ha soppinfeksjon og bakteriell ubalanse samtidig. Da hjelper det ikke å bare behandle soppinfeksjonen.

Hva kommer det av?

Den bakterielle ubalansen som forårsaker illeluktende utflod, skyldes ofte økt pH-verdi i underlivet. Økt pH-verdi kan føre til at melkesyrebakteriene minsker i antall. Melkesyrebakterier som normalt finnes i skjeden, er nyttige bakterier som danner surgjørende melkesyre. Når det blir færre melkesyrebakterier, blir det flere andre bakterier som kan gi opphav til vond lukt og irritasjon. Økt pH-verdi kan f.eks. forekomme ved bad, langvarig menstruasjon eller etter samleie. Antibiotikakurer/penicillin kan også påvirke bakteriebalansen i underlivet.

Ubalanse i underlivet er et vanlig problem kan løses. Lactal senker pH-verdien og forhindrer at den holder seg høy. Dermed kan illeluktende utflod og irritasjon motvirkes.

"Økt pH-verdi kan forårsakes av langvarig menstruasjon, bad og samleie"

Kjøp Lactal Balance

Kjøp Lactal Balance

Lactal Balance kjøper du raskt og enkelt online eller på ditt nærmeste apotek.

Les mer...

Du forlater nå Lactal.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre