Ubehag i underlivet?Feil diagnose fører til feilbehandling og dårlige resultater.

Kan du med hånden på hjertet si at du vet forskjellen på en soppinfeksjon og en bakteriell ubalanse i underlivet?

Har du opplevd illeluktende utflod, irritasjon og kløe «der nede»? Problemet skyldes ikke alltid en soppinfeksjon.

Fort gjort å feilbehandle

Liknende symptomer og mangel på kunnskap bidrar til at mange kvinner konkluderer med at plagene de opplever skyldes en soppinfeksjon og behandler seg deretter. Dette fører til feilbehandling, og da uteblir også ønsket resultat.

Hvordan skal man egentlig skille mellom de to plagene? Både soppinfeksjon og bakteriell ubalanse kan gi økt utflod og irritasjon, og dermed er det lett å tolke de to «ondene» som en og samme sak.

De to tilstandene har imidlertid noen ulike kjennetegn man kan merke seg, for lettere å finne ut av hva som er hva, og dermed finne løsningen på plagen.

Sopp eller bakterier

Ved en soppinfeksjon beskrives gjerne utfloden som klumpete, og den kan minne om cottage cheese i konsistensen1. Ved bakteriell ubalanse kan mengden utflod øke, være grå eller hvit i fargen og skumme. I tillegg blir den illeluktende, med en lukt som kan minne om fiskelukt.2

Årsaken til lukten er at den mengden melkesyrebakterier vi kvinner naturlig har i underlivet, reduseres kraftig, noe som igjen øker pH-verdien i underlivet. Dette igjen fører til en økt vekst av andre bakterier og den vonde lukten oppstår. Det er funnet at minst 10-30 % av alle kvinner som undersøkes for utflod, har bakteriell vaginose.2

Melkesyrebakteriene er altså nyttige bakterier vi trenger i underlivet, for å unngå at oppveksten av andre bakterier øker.

Men hvorfor endres pH-verdien?

Den normale pH-verdien skal ligge på rundt 4-4,5, altså på et surt nivå. Langvarig menstruasjon, samleie, bruk av spiral og antibiotikakur kan være årsaker til at pH-balansen endres. Overdreven dusjing, bruk av parfymerte såper og vaskeservietter kan også være en årsak. Selv om man får en følelse av renhet ved bruk av såper, kan det lønne seg å la være – også under menstruasjon.

Den gode nyheten er at dersom du har en merkbar økning av utflod, og den lukter vondt, kan dette ofte behandles hjemme!

En enkel kur

Lactal Balance gjenoppretter den naturlige pH-balansen i underlivet. Lactal Balance inneholder melkesyre, som senker pH-verdien til et surt nivå, og glykogen, som letter tilveksten av nye melkesyrebakterier. Produktet er dermed dobbeltvirkende. Produktet kommer i to varianter, enten som vagitorier eller som gel. Resultatet blir det samme uavhengig av hvilken variant du velger.

Bruk Lactal som en behandlende kur eller forebyggende under menstruasjon, antibiotikakurer og liknende.

Lactal Balance kan brukes av gravide, ammende og under menstruasjon, men unngå bruk dersom du ønsker å bli gravid.3

Begge Lactal Balance produktene fås kjøpt på alle landets apotek. De er også tilgjengelige på nett hos Vitusapotek, Boots og Apotek1.

Referanser:

1 https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/infeksjoner-i-svangerskapet/soppinfeksjon-i-skjeden/

2 https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/infeksjoner-i-svangerskapet/bakteriell-vaginose/

3 Se pakningsvedlegget

Sist oppdatert: November 2018


Lactal behandler bakteriell ubalanse i underlivet

Kjøp Lactal Balance

Lactal Balance kjøper du raskt og enkelt online eller på ditt nærmeste apotek.

Les mer...

Du forlater nå Lactal.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre